Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Γιορτή της μητέρας


Γιορτή της Μάνας σήμερα αγαπητοί μου και αποφάσισα να κάνω και δεύτερη ανάρτηση μέσα σε μια μέρα επί του ιδιου Θέματος. Την θεωρώ το πιο σημαντικό πράγμα για έναν άνθρωπό, διότι ειναι αυτη που σκίστηκε, που πόνεσε για να μας φέρει στον κόσμο.
Μια φορά ένας ιερέας μας είχε πει κάτι σε εκδρομη με το σχολείο. « Μετά την αγάπη του Θεού, της Παναγίας και των Αγίων γενικότερα προς το ατομό σας, έρχεται η αγάπη της μάνας σας» . Αυτά τα λόγια μου είχαν αγγίξει πραγματικά την καρδιά. Τόσο μεγάλη, λοιπόν είναι αγάπη της μάνας.
Ο λαός λέει επίσης για την μάνα: « Ο χειρότερος πόνος για κάποιον άνθρωπο , είναι αυτος της μάνας όταν χάνει το παιδί της. Μια μάνα δεν θα μπορέσει ποτέ να ξεχάσει το παιδί της. Αντιθέτως, ο πατέρας μπορεί να το ξεπεράσει μετά από χρόνια διότι βάσει της αντρικης του φυσης είναι πιο σκληρός. Η μάνα όμως πάντα θα έχει ως πρωτη αναμνηση της το Θάνατο του παιδιού της, διότι αυτό αποτελούσε ένα κομμάτι από την καρδιά της»
Επιπλέον, η μάνα είναι αυτη που θα μας στηρίξει στις δυσκολες φάσεις της ζωής μας, που θας συμβουλεύσει είναι αυτή που θα θυσιάζοταν για εμάς. Για αυτό και εμείς , της οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και ας της κάνουμε και κάποιο δωράκι σημερα. Έστω ένα τριαντάφυλλο, 2 € κοστίζει. Άλλωστε η χειρονομία μετράει.

Ευχαριστώ Μαμά
που με έφερες στον κόσμο  τουτο
που με μεγάλωσες
που όταν αρρωσταινα στεκωσαν στοργικά πλάι μου
που με δίδαξες ποιο ειναι το σωστο και ποιο το λάθος
Σε ευχαριστώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: