Κυριακή, 2 Μαΐου 2010

Επιλέγοντας έξυπνα και Ελληνικά...

Αγοράζω και στηρίζω μόνο ΕΛΛΗΝΙΚΑ προϊόντα και εταιρείες !!!Αυτός ο «οικονομικός χειμώνας» τους εργαζομένους στον ιδιωτικό με «παγωμένες» αποδοχές και άπαντες με αυξημένα κόστη διαβίωσης, με τη μορφή υψηλότερων έμμεσων φόρων.

O μόνος δρόμος για να βγούμε από τα σημερινά δεινά μας, δεν μπορεί παρά να είναι αυτός της ανάπτυξης. Της καταβολής κάθε δυνατής προσπάθειας για την αύξηση του πλούτου αυτής της χώρας και της αποκατάστασης της χαμένης πορείας των κατοίκων της προς την ευημερία.

Η επικείμενη αύξηση του φόρου προστιθέμενης αξίας στο επίπεδο του 23% ή και 24%, σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη μείωση των εισοδημάτων τους, αναμένεται να έχει τρομακτικές συνέπειες στις καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων.

Παρέχει όμως και μια πρωτόγνωρη ευκαιρία διάσωσης και ενίσχυσης των ελληνικών προϊόντων, καθώς και μείωσης του επί δεκαετίες αυξανόμενου ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών, σε περίπτωση που το ελληνικό καταναλωτικό κοινό στραφεί εκ νέου προς αυτά.

Εάν υπήρξε ποτέ μια εποχή κατά την οποία το σύνθημα, «αγοράστε ελληνικά» ήταν επίκαιρο, σίγουρα είναι και η σημερινή.

Το να προστρέξουμε στους έλληνες παραγωγούς και στις υπηρεσίες των ελληνικών εταιριών δεν συνιστά κάποιο είδος αναβίωσης των μορφών προστατευτισμού που καταδυνάστευαν κάποτε το οικονομικό γίγνεσθαι.

Αποτελεί την προφανή απάντηση στα οικονομικά δεινά που εφεξής θα αντιμετωπίζουμε.

Επιλέγοντας το φθηνότερο ελληνικό προϊόν έναντι του ακριβότερου εισαγόμενου, δεν διευκολύνει μόνο την τσέπη μας αλλά και την ελληνική παραγωγή, βοηθώντας στη διατήρηση θέσεων εργασίας και στην ανακύκλωση του χρήματος, με αυξημένο ποσοστό, στη χώρα μας.

Πάνω από όλα όμως στέλνει το μήνυμα ότι μπορούμε να μείνουμε όρθιοι ακόμη και όταν μας τραβούν το χαλί κάτω από τα πόδια…

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: