Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Πως γίνεται να αντιγραψω κάτι από ένα blog άν ο κατοχός του έχει απενεργοποιήσει το δεξί κλικ;

Πώς λοιπόν;
Έχω παρατηρήσει σε διάφορα blogs ότι διάφοροι κατοχοί των απενεργοποιούν το δεξί κλικ ωστε να μην μπορεί ο επισκέπτης να αντιγράψει κάτι από το blog τους.Καταρχάς να σας πώ πως δεν έχω εναντιωθεί με αυτούς  που το χρησιμοποιούν ούτε θέλω να τους κοντράρω. Απλά μια ενημέρωση θέλω να κάνω και στους ιδιους, για να μην νομίζουν πως δεν μπορούν τρίτα πρόσωπα να τους αντιγράψουν κάτι από το blog τους.

Πρώτον διάφοροι κωδικοί που τάχα απενεργοποιούν το δεξί links παύουν να ισχύουν αν ο επισκέπτης ενός blog το ανοίξει με τον browser opera. Εγώ πάντως  χρησιμοποιώ mozilla firefox. Τι κάνω αν μου αρέσει κάποιο κειμενο ή κάποια εικόνα από έναν ιστιοτοπο στον οποίον είναι απενεργοποιημένο το δεξί κλικ και θέλω να το αντιγράψω ή να το κλέψω;

Έχω, καταρχήν ανοιχτό το μέρος που θέλω να το αντιγράψω για παράδειγμα το oppen office writter , βρισκω κατόπιν το κειμενο και στην σενέχεια με το αριστερό κλικ μαρκάρω αυτό που θέλω.
Ύστερα έχω 2 επιλογές:
1. Κρατάω πατημένο το αριστερό κλικ και κάνω απλή μετακίνηση
2. Χρησιμοποιώ τις συντομευσεις από το πληκτρολόγιο όπως ctrl+c για αντιγραφή, ctrl+v  για επικόλληση.

  Όμως, αυτην την ανάρτηση την έκανα κυρίως για αυτούς που ενώ έχουν κάνει απενεργοποίηση το δεξί κλικ θεωρούν πως μπορούν να δημοισεύουν ελεύθερα στο blog τους ότι θέλουν χωρίς να υπάρχει ο κινδυνος να κλαπούν αυτά τα στοιχεία από  Τρίτους.

Τι προτείνω λοιπόν σε αυτούς;
Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό που θα σας πω τώρα και ας με διαβεβαιώσει κάποιος για να με και εγώ σίγουρος. Να απενεργοποιήσουνε και το δεξί και το αριστερό κλικ στο blog σας. Γνωρίζω ένα κανονικό site-όχι blog- στο οποίο δεν μπορείς να αντιγράψεις εύκολα κάποιο κείμενο, διότι δύσκολα υπάρχει. Κάνεις απλή αντιγραφη στο word ότι βλέπεις. Και όποιος δεν με πιστευει ας αντιγραψει κάτι από το εξαιρετικό site matia.gr

Επομένως, θεωρώ χαζή και ανούσια την επιλογη να απενεργοποιησεις, αγαπητέ blogger, το δεξί κλικ στη σελίδα. Διότι αν θέλει ο άλλος να κλεψει κάτι, θα το κλέψει. Τέλος, η απαενεργοποιηση του δεξί κλίκ ίσως να είναι κακό προς εσένα και την σελίδα σου, διότι θα επιβραδύνεται η φορτωσή της.

5 σχόλια:

VATOLAKKIOTIS είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΘΕΟΔΩΡΕ. Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΩ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ. ΕΓΩ ΕΒΑΛΑ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΠΡΟΣΕΞΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ blog ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΡΕΧΩ ΕΓΩ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ Η ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΜΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ Ο ΚΑΘΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΝΑ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΕΤΟΙΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΚΑΙ ΜΟΥΡΙ!!! ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΑΥΤΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΕ!!! ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΩΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ. ΕΧΕΙΣ ΤΩΡΑ ΚΩΔΙΚΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΣΠΑΕΙ; ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΖΩ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΝΩ ΕΛΕΥΘΕΡΟ; ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΣΤΕΙΛΕ ΜΟΥ e-mail.

Σοφια είπε...

Καλησπέρα σου .

Δεν διαφωνώ με την ανάρτηση σου καθόλου .
Αν διαβάσεις στο τέλος της ανάρτησης μου κ'εγω το ίδιο λέω .
Αν κάποιος θέλει να αντιγράψει υπάρχουν πολλοί τρόποι να το κάνει , οτι και να έχεις απενεργοποιήσει.
Και δεξί και αριστερό κλικ να απενεργοποιήσεις πάλι υπάρχει τρόπος . π.χ αποθηκεύω την σελίδα σου στην επιφάνεια εργασίας μου , μετά το ανοίγω από εκεί με το word και αυτό είναι όλο .

Όμως αν κάποιος θέλει να απενεργοποιήσει το δεξι η αριστερο η και τα δυο δικαίωμά του είναι να το κάνει και στο κάτω κάτω αν δεν το προστατεύει από Την αντιγραφή το κείμενο του ,λειτουργεί σαν προειδοποίηση τουλάχιστον.

Απλα ήθελα να ενημερώσω ότι όσο επιβραδύνει αυτό το script την φόρτωση μιας σελίδας άλλο τόσο επιβραδύνουν τα scripts για χρωματιστούς συνδέσμους Scrolling Title Bar και άλλα πολλά .

Σ'ευχαριστω για την ενδιαφέρουσα ανάρτηση και θεωρώ ότι είναι καλό να ενημερώνετε κάποιος και για τα συν και για τα πλην .

Καλό σου απόγευμα :)

Ἀχιλλεῦς είπε...

Προς vatolakkiotis :
Φίλε κωστα, το είδα το σχολιο σου και σου απάντησα σε email.

Ἀχιλλεῦς είπε...

Προς Σοφία:
Έχεις δικιο και εσύ σοφία. Απλά εγω έγραψα 2 τρόπους! Αν θέλει ένα άτομο να κλέψει, θα βρει τον τρόπο.

Suspect είπε...

ενδιαφερον! :)