Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2009

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΙΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Έχει καταντήσει έθιμο,παράδοση,μόδα,θεσμός και πάνω απ' όλα αηδία να κλείνουν τα σχολεία κάθε χρόνο για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα για μικρο-μαλακίες αιτήματα.Αιτήματα των μαθητών είναι
απαίτηση τετραγωνικής τυρόπιτας,έλειψη κωλόχαρτου στις τουαλέτες κ.α. ενώ όπως όλα δείχνουν το καινουριο διαχρονικό αίτημα των μαθητων θα είναι ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ.Λοιπόν,μάγκες ορισμένοι υποκινητες των καταλήψεων φρόντισαν την δολοφονία του Αλέξη να την κάνουν αίτημα από αφορμή που ήταν.Ας περάσουμε στους λόγους τωρα που τάσσομαι κατά της κατάληψης:
  1. Άγνοια της πλειοψηφίας των μαθητών για τους λόγους τις κάταληψεις.Συνεπάγεται:βάζω λουκέτο στο σχολείο για να χάσω μάθημα.Ορισμένοι μάλιστα το παραδέχονται αυτό.Καταλαβαίνω τους μαθητές που έχουν πήχτεί από ένα σωρό φροντιστηρια και ένα σωρό άλλες δραστηριότητες και επιθυμούν μια μέρα χαλάρωσης και αποφυγης μαθημάτων.Όμως θεωρώ ότι δεν είναι απαραιτητα τα φροντιστήρια.Αν ο μαθητής ενδιαφέρεται πραγματικά για το μάθημα μπορεί κάλιστα να προοδεύσει.Επίσης σε πολλά σχολεία γινεται και ενισχυτική διδασκαλία σε πρωτεύοντα μαθηματα
  2. Υποκίνιση των καταλήψεων από τρίτους.Κυρίαρχο ρόλο σε αυτό τον τομέα παίζουν διάφορα κινήματα της αριστεράς.Παράλληλα, τα αριστερά κινήματα έχουν θυγατρικά διάφορα συντονιστικά μαθητών.Εγω, λοιπόν δεν γουστάρω να υπηρετώ τα συμφέροντα άλλων και να καπηλατεύονται αυτοί τα δικαιά μου
  3. Κατάληψη χωρίς καταληψίες.Τα παλιά χρόνια όλοι οι μαθητές καθόταν στο χώρο του σχολείου εώς αργά το βράδυ, ενω αρκετοί κοιμόνταν κιόλας στο σχολείο περιφρουρώντας το.Σήμερα οι μαθητές δεν κάνουν κατάληψη στο σχολείο αλλά στις καφετέριες και τα internet cafe.Εγώ δεν γουστάρω τέτοιου είδους κατάληψη.Γουστάρω να κάνω κατάληψη και να κοιμήθω το βράδυ στο σχολείο εώς αργά μαζί με άλλους 100 μαθητές(συναγωνιστές).Πλέον οι μαθητές που προτιμουν να κοιμηθούν στα σχολεία ανέρχονται στα 4-5 άτομα το πολύ.Αν απλά δηλώνεις υπέρ της κατάληψης και δεν βρισκεσαι στο χωρο του σχολείου,στην ουσία κοροϊδεύεις τον εαυτό σου.Οι μόνοι που μπορούν να απομακρυνθούν από το χώρο του σχολείου είναι αυτοι που δεν θέλουν κατάληψη,αλλά και αυτοί θα πρέπει να αποχωρήσουν εφ΄όσον αποχωρήσουν και οι καθηγητές και έχει αποφασιστει ότι την ταδε μέρα θα γίνει κατάληψη.
  4. Οι διαρκείς καταλήψεις είναι εις βάρος μας(εμάς τους μαθητές)Αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών περικόβοντας εκδρομές.Συμπληρώνοντας, δημιουργία τεράστιων κενών και αδυναμία αναπληρωσής των.
  5. Έλειψη σοβαρών αιτημάτων για κατάληψη.Δεν θα έπεφτά ποτέ σε επίπεδο να ψάχνω επιμόνα να βρω μικροαιτηματα για να κλείσω το σχολείο και στην τελική τα αιτηματά μου να είναι ¨" δεν έχουμε κωλόχαρτο,θέλουμε σουβλάκια στο κυλικείο κ.α.".Γιατί, έτσι απλά δεν γουστάρω να γελοιοποιούμε στον κόσμο και να γράφουν τις επόμενες μέρες οι φυλλαδες:"ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ"
  6. Αντιδημοκρατικός τρόπος διεκδικισης αιτημάτων.Βάσει του νόμου ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η κατάληψη.Αλλά και να μην απαγορεύοταν γιατί να  στερήσω το διακαίωμα των συμμαθητών μου,που ειναι κατα της καταληψης, να μορφωθούν.
Αυτά ήθελα να σας πω.Και θα πρότεινα στους καταλήψιες να διεκδικησουν τα αιτηματα τους με εναλλακτικές μεθόδους λόγου χάρη πορείες,επιστολές διαμαρτυρίας κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: