Πέμπτη, 28 Μαΐου 2009

....«Μεγάλη στρατιωτική άσκηση πραγματοποιείται σήμερα

«Μεγάλη στρατιωτική άσκηση πραγματοποιείται σήμερα στα τουρκικά παράλια με τη συμμετοχή συνολικά 6.605 ανδρών από τα τρία Σώματα του Στρατού, Αεροπορία, Πεζικό και Ναυτικό. Πρόκειται για την άσκηση «Efes 2009» που διεξάγεται στα νερά του Αιγαίου Πελάγους, ανοιχτά του κόλπου της Σμύρνης και το σενάριό της παραπέμπει άμεσα σε μια πιθανή ελληνο-τουρκική πολεμική διένεξη. Η υπόθεση του σεναρίου της άσκησης μπορεί να χαρακτηριστεί ως «προκλητική» προς την Ελλάδα, αφού αφορά σε δύο γειτονικές χώρες, τη χώρα «Ατσάλι» και τη χώρα «Σίδερο», οι οποίες δεν μπορούν να λύσουν τις διαφωνίες τους με ειρηνικό τρόπο, με αποτέλεσμα να κορυφωθεί η ένταση στα μεταξύ τους σύνορα…»
Ο τουρκικός Στρατός πραγματοποιεί, βάσει σεναρίου, «απόβαση» σε νησί. Ο τουρκικός Στρατός «οργανώνει» συντονισμένη επίθεση στα παράλια της «αντίπαλης» χώρας από ξηράς, θάλασσας και αέρος. Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, οι ειδικές δυνάμεις που καταφθάνουν στα «εχθρικά» παράλια υποστηρίζονται από αεροσκάφη τύπου F-16 και F-4.

Ακόμη στο σενάριο συμπεριλαμβάνεται και ηλεκτρονικός πόλεμος που τυφλώνει τα εχθρικά αεροσκάφη κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ενώ γίνεται χρήση χημικών και βιολογικών όπλων. Ο τουρκικός Στρατός χρησιμοποίησε στη συγκεκριμένη άσκηση και όπλα λέιζερ με τα οποία χτύπησε τεθωρακισμένα. Από την θάλασσα η φρεγάτα «Barbaros» υποστήριζε την απόβαση χτυπώντας στόχους από απόσταση 10 χιλιομέτρων. Η σημασία της συγκεκριμένης άσκησης φαίνεται από το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκαν αληθινά πυρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: