Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

Η Παναγία ως «sexy model» στην ισπανόφωνη έκδοση του Playboy

Το Playboy στο Μεξικό κυκλοφόρησε με εξώφυλλο τη φωτογραφία ενός μοντέλου στο τεύχος Δεκεμβρίου της μεξικανικής έκδοσης, μοντέλου που φωτογραφίζεται σε τολμηρές πόζες παριστάνοντας την Παρθένο Μαρία! Ο τίτλος στο περιοδικό πgiamου κυκλοφορεί και στις ΗΠΑ είναι «Σε αγαπάμε Μαρία». Το μοντέλο ονομάζεται Μαρία Φλορένσια Ονόρι και για τη φωτογράφηση φόρεσε μόνο μία εσάρπα που καλύπτει το κεφάλι και μέρος του σώματος. Το περιοδικό κυκλοφόρησε την 1η Δεκεμβρίου λίγες ημέρες πριν από την ετήσια γιορτή των Μεξικανών για την Παναγία της Γουαδελούπης.
Κληρικοί και πολίτες του Μεξικού, αλλά και καθολικοί στις ΗΠΑ διαμαρτυρήθηκαν για την έκδοση θεωρώντας ότι προσβάλλονται όχι μόνο για το περιεχόμενο αλλά και για τη χρονική στιγμή που οι εκδότες αποφάσισαν να το δημοσιεύσουν. Οι εκπρόσωποι του περιοδικού σε ανακοίνωσή τους, που δεν έπεισε κανέναν, είπαν πως δεν είχαν σκοπό να αναπαραστήσουν την Παρθένο Μαρία, ή την Παναγία της Γουαδελούπης, ούτε να προσβάλλουν τα θρησκευτικά πιστεύω κανενός. Ανάφεραν μάλιστα ότι απλά ήθελαν να δημιουργήσουν ένα εξώφυλλο που να αναφέρεται στην εποχή της Αναγέννησης.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Απαράδεχτα αυτά που παρουσιάζουν στις μέρες μας.Μην ξεχνάτε πως καθε χρονο πριν τις τις γιορτές(Χριστουγγενα,Πασχα) βγαινουν διάφοροι και λένε παραμυθια όπως οτι βρηκαν τον ταφο του Ιησού λες και ηταν χαμένος.....όπως ανεφερε η εφημεριδα της χρυσης αυγής προσπαθούν να καταργησουν και την εορτη των Χριστουγεννων αντικαθιστόντας την ευχή :<<καλά Χριστουγεννα>> με την φραση:<<καλές γιορτές>> καθώς και στολιζοντας δεντρα ανάποδα.

Μισούν αφάνταστα την ορθοδοξία και τον ελληνισμό και προσπαθούν με κάθε τροπο να τα καταργησουν.ξεχνούν όμως τα σχεδία ενος μεγάλου συγχρονου αγίου:όλοι έχουν τα σχεδιά τους,θέλουν δεν θελουν πρωωθουν το σχέδιο του Θεού.(Παϊσιος)

Δεν υπάρχουν σχόλια: