Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2008

Απήγαγαν βρέφος μαζί με τη μάνα του για να το πουλήσουν

Μια πρωτοφανής υπόθεση αγοραπωλησίας βρέφους με το «έτσι θέλω» από οργανωμένο κύκλωμα αλλοδαπών, αποκαλύφθηκε στα Δελέρια της Λάρισας όταν 14 άτομα εισέβαλαν σε σπίτι και, μπροστά στα μάτια του πατέρα, ανάγκασαν τη σύζυγό του να τους ακολουθήσει μαζί με το τριών μηνών αγοράκι τους!
Οι αλλοδαποί πίεζαν εδώ και ένα μήνα το επίσης αλλοδαπό ζευγάρι που κατοικούσε στις Λιβανάτες Φθιώτιδας, να τους πουλήσουν το νεογέννητο βρέφος τους! Σκοπός τους ήταν να το μεταπωλήσουν σε άτεκνο ζευγάρι της περιοχής και να βγάλουν πολλαπλάσιο κέρδος! Οι πιέσεις έγιναν αφόρητες και το ζευγάρι αναγκάστηκε να αναζητήσει καταφύγιο σε σπίτι συγγενών του στα Δελέρια.
Όμως, το κύκλωμα δεν άργησε να εντοπίσει τα ίχνη της οικογένειας. Μέρα- μεσημέρι, την περασμένη Τετάρτη, τρία αυτοκίνητα σταμάτησαν έξω από το σπίτι και οι κακοποιοί έσπασαν την πόρτα ορμώντας στο εσωτερικό με ρόπαλα και μαχαίρια στα χέρια! Ακινητοποίησαν τον 28χρονο πατέρα και εξανάγκασαν την 24χρονη σύζυγό του να τους ακολουθήσει μαζί με το μωρό.
Αμέσως μόλις έφυγαν, ο 28χρονος ειδοποίησε την Αστυνομία που έστησε ταχύτατα μπλόκα και κατάφεραν να σταματήσουν τους δράστες της αρπαγής στα διόδια Μοσχοχωρίου. Στα αυτοκίνητά τους βρέθηκαν η μητέρα και το βρέφος που απελευθερώθηκαν, ενώ κατασχέθηκαν οκτώ μεταλλικά και ξύλινα γκλομπ με μήκος ως 90 εκατοστά και πέντε μαχαίρια.
Όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας ταξίαρχος Δημήτρης Τσούτσιος, σκοπός της αρπαγής μάνας και παιδιού ήταν η πώληση του βρέφους σε άκληρο ζευγάρι, για την ταυτότητα του οποίου ερευνά τώρα η Ασφάλεια. Από τους 14 αλλοδαπούς απαγωγείς συνελήφθησαν οι 13, αλλά ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» της αγοραπωλησίας συμπατριώτης τους κατάφερε να διαφύγει πριν οι υπόλοιποι ακινητοποιηθούν στο μπλόκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: