Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2008

Απεργιακές κινητοποιήσεις προγραμματίζουν δάσκαλοι και καθηγητές

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και σε κοινό αγωνιστικό μέτωπο προσανατολίζονται οι ομοσπονδίες δασκάλων και καθηγητών, με στόχο την επίλυση ζητημάτων που αφορούν εργασιακά τους αιτήματα, αλλά και προβλήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Στο τέλος Σεπτεμβρίου τα συμβούλια της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ πρόκειται να καταλήξουν σε κοινά αιτήματα, που θα αφορούν τη χρηματοδότηση της εκπαίδευσης και την αναβάθμιση των σπουδών, την επίλυση ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών αιτημάτων των εκπαιδευτικών και την αντίθεσή τους στην οδηγία της Ε.Ε. για τα ΚΕΣ και τη δημιουργία μη κρατικών πανεπιστημίων.

Σε συνέντευξη τύπου που διοργανώθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Κώστας Μανιάτης, έκανε λόγο για μείωση των κρατικών δαπανών στη δημόσια εκπαίδευση για τέταρτη συνεχή χρονιά, καθώς και για σοβαρά κενά σε διδακτικό προσωπικό (σύμφωνα με την ΟΛΜΕ φτάνουν τις 3.000), παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Παιδείας για το αντίθετο.

Βλέπετε πως η Νεα τάξη χρησιμοποιει μέχρι και τιους καθηγητές.Λένε κάνουν απεργεία για τους χαμηλούς μισθούς και ζητάν αυξηση.Εγω μαζί τους.Όταν κάνουν κινητοποιήσεις οι καθηγητές γιατί δεν σκέφτονται οτι οι κινητοποίησεις βγαίνουν εις βάρος τους;Σκεφτείτε οτι όταν οι καθηγητές κάνουν απεργεία ,την ημέρα που θα κάνουν απεργεία δεν πληρωνονται.Ποιος βγαίνει όμως χαμένος τότε;Το κράτος που θα βάλει 50 ευρώ στην τσέπη του και δεν θα τα δωσει στον εργαζόμενο η οι καθηγητές που χάνουν 50 ευρω την ημέρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: