Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

Νεαρός άνοιξε πυρ σε λύκειο της Φινλανδίας, σκοτώνοντας δέκα μαθητές

Στα ίχνη του δράστη μόλις ένα 24ωρο πριν το μακελειό με τους 10 νεκρούς μαθητές σε επαγγελματικό λύκειο στη δυτική Φινλανδία είχε φτάσει η αστυνομία.

Οι Αρχές είχαν ανακρίνει το δράστη της επίθεσης λόγω ενός βίντεο που είχε φορτώσει ο ίδιος στην ιστοσελίδα YouTube, και στην οποία εμφανίζεται να πυροβολεί με πιστόλι σε στόχο, ωστόσο τον άφησαν ελεύθερο.

Το βίντεο του δράστη τον έδειχνε να κάνει σκοποβολή μέσα στη φύση με ένα πιστόλι.
Ο δράστης σήκωνε μάλιστα στο τέλος το αριστερό του χέρι, λέγοντας «Αντίο» στην κάμερα.
«Είσαι ο επόμενος που θα πεθάνει», έλεγε σε ένα άλλο βίντεο στο οποίο έδειχνε με το ελεύθερο χέρι του την κάμερα, προτού να ξαναρχίσει να πυροβολεί.

Ο νεαρός εισέβαλλε το πρωί της Δευτέρας στο επαγγελματικό λύκειο της πόλης Καουχόκι στη Δυτική Φινλανδία, και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως σκοτώνοντας συνολικά δέκα μαθητές. Μετά την επίθεση ο δράστης, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, υπέκυψε στα τραύματά του.

Το σχολείο βρίσκεται στο Καουαγιόκι, μια πόλη 14.000 ανθρώπων, που βρίσκεται σε απόσταση 360 χιλιομέτρων δυτικά του Ελσίνκι.

Ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε στη Φινλανδία και τον Νοέμβριο του 2007, όταν μαθητής γυμνασίου, κοντά στο Ελσίνκι, σκότωσε οκτώ ανθρώπους και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Με όλες τις μαλακίες τα παιχνίδια,ταινίες,βιντεο που σχετίζονται με βία και εγκληματικότητα τέτοια συμβαίνουν.Σκεφτείτε όταν πρωτοεμφανισθηκε ο spiderman και ο superman στην Αμερική πόσα παιδιά πηγαν να μιμηθουν αυτά που βλέπουν και σκοτωθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: