Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2008

Κατά «Χρυσής Αυγής» και υπέρ Κούβας ο Τσίπρας στο Φεστιβάλ του ΣΥΝ

Στην Χρυσή Αυγή αναφέρθηκε στην κεντρική ομιλία του στο Φεστιβάλ νεολαίας του ΣΥΝ, που έγινε στην πλατεία πρωτομαγιάς ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος μεταξύ άλλων είπε στην αρχή: «…δεν είμαστε, όπως ίσως λανθασμένα στην αρχή πιστέψατε, ούτε μιντιακό ούτε δημοσκοπικό φαινόμενο». Και στο σημείο αυτό γέλασε κάθε πικραμένος… Εάν δεν είναι μιντιακό φαινόμενο ο Τσίπρας, τότε τι είναι; Άλλωστε και ο ίδιος το γνωρίζει και γι’ αυτό το λόγο έχει τόσο στενές σχέσεις με τους ανθρώπους των μίντια! Φυσικά το φεστιβάλ του Συνασπισμού είχε αρκετές αναφορές γεμάτες ψευδολογίες και συκοφαντίες στην Χρυσή Αυγή και αρκετά αντιρατσιστικά θέματα, αφού συμμετείχαν στην διοργάνωσή του και αρκετές «Αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις»…Στην ομιλία του ο Τσίπρας αναφέρθηκε τόσο στην Χρυσή Αυγή, αλλά δεν παρέλειψε να χαιρετήσει και τους μεγάλους «δημοκράτες» της Κούβας!

Σας παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα:
Από την Ομιλία του Προέδρου του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρα στο Φεστιβάλ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΝ 2008

«…Να μιλήσουμε για την Αλεξάνδρα από το Βόλο που εξοργίζεται όταν βλέπει τα ΜΑΤ παρέα με τους Χρυσαυγίτες, τον αστυνομικό που βασάνιζε τους αλλοδαπούς στο τμήμα της Σωκράτους να βγαίνει από τη φυλακή με… βούλευμα, τα 160 εκ. «κρατημένα» της γραφειοκρατίας και τους πυρόπληκτους να υποφέρουν, το θέμα των Πακιστανών να περνάει στα… ψηλά, και να μην τιμωρείται κανείς.»

«…Με την ευκαιρία της αναφοράς μου στην Λατινική Αμερική, επιτρέψτε μου να χαιρετήσω τους συντρόφους από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής που βρίσκονται εδώ ανάμεσά μας. Τον σύντροφο Νέλσον Ιτούρρι, εκπρόσωπο του MAS, του Κινήματος για τον Σοσιαλισμό της Βολιβίας, τον Πρέσβη της Κούβας στην Ελλάδα Έρμες Ερρέρα, τον πρέσβη της Βενεζουέλας στην Ελλάδα Ροδρίγο Τράβες… Σήμερα το μυαλό μας είναι για μια ακόμα φορά στη Κούβα και στο λαό της που επί χρόνια αγωνίζεται για να ξαναγίνει κοινωνική αξία η εξάλειψη της φτώχειας και η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων…».

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: