Πέμπτη 14 Αυγούστου 2008

Προκλητικές δηλώσεις απο τον θηλυκό πιθηκάνθρωπο για το Σκοπιανο


Σε προκλητικές δηλώσεις για το Σκοπιανό προχώρησε η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις, με αφορμή ερώτηση δημοσιογράφου για την κατάσταση στη Γεωργία.

«Το θέμα του ονόματος» είπε η κα Ράις, «σε καμία, πλέον, περίπτωση δεν πρέπει να ανακόψει την είσοδο στο ΝΑΤΟ της «Μακεδονίας»», όπως αποκάλεσε τα Σκόπια.
Εν τω μεταξύ, ο προσωπικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στις συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με την αντιπροσωπία των Σκοπίων, η οποία αποτελείτο από το Νίκολα Ντιμιτρόφ και τον Μάρτιν Πρότουγκερ, δήλωσε ότι το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ «είναι επιλύσιμο».

Ο κ. Νίμιτς ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν «τρόποι και ιδέες» για να επιτευχθεί πρόοδος στο θέμα, σημειώνοντας ότι υπάρχουν «αρκετά ζητήματα» μεταξύ των δυο χωρών, αλλά το «βασικό θέμα», όπως είπε, «είναι το θέμα της ονομασίας» και αυτή είναι η εντολή που έχει από το Γενικό Γραμματέα με βάση την «ενδιάμεση συμφωνία». Ο κ. Νίμιτς τόνισε ότι υπάρχουν «περίπλοκα θέματα», αλλά πιστεύει ότι θα λυθούν εφόσον λυθεί το θέμα του ονόματος.

Από τη Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών ανακοινώθηκε ότι στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν το βασικό θέμα του ονόματος, αν και συζητήθηκαν επίσης τα συναφή ζητήματα που τέθηκαν από τα ενδιαφερόμενα μέρη.

1 σχόλιο:

Ἀχιλλεῦς είπε...

το κουτι της πανδωρας έχει ανοίξει πλέον για όλους όπως είπε και ο Πουτιν.Μετά την γεωργία συνέχεια θα έχουν και τα σκόπια και η Τουρκία,
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ