Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2008

Η σύλληψη Κάρατζιτς δεν «ξεπαγώνει» τη Συμφωνία Σύνδεσης της ΕΕ με τη Σερβία.

Μετά από πολλά χρόνια και φυσικά από μεγάλες πολιτικές πιέσεις προς την Σερβία συνελήφθη ο Κάρατζιτς. Η όλη ιστορία έγινε για να «ξεπαγώσει» η Συμφωνία Σύνδεσης και Σταθεροποίησης Πιέσεις. Τελικά όμως φαίνεται ότι τζάμπα η Σερβία κατέδωσε τον Ράντοβαν Κάρατζιτς. Η Ολλανδία ανυποχώρητη στις «δημοκρατικές αξίες» των ΗΠΑ απαιτεί και την σύλληψη του Ράτκο Μλάντιτς. Μετά ποιος ξέρει τι άλλο θα ζητήσουν ακόμη από την Σερβία για να μπορέσει να μπει στην ΕΕ.

Όπως είπε ο Ολλανδός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Φρανς Τίμερμανς, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σε σερβική εφημερίδα, «Η σύλληψη του Κάρατζιτς είναι μία επιτυχής φάση της συνεργασίας μεταξύ Σερβίας και ICTY, αλλά η σύλληψη του Μλάντιτς παραμένει βασικό, αποδεικτικό στοιχείο αυτής της συνεργασίας για την Ολλανδία».
Από ότι φαίνεται για τους Ολλανδούς υπάρχουν εγκλήματα πολέμου μόνο εκεί που τους συμφέρει. Για παράδειγμα δεν υπάρχουν εγκλήματα πολέμου ούτε στην Βοσνία, ούτε στην Κύπρο, ούτε στο Ισραήλ, ούτε και στις περιοχές όπου επικρατεί η αμερικανική «ελευθερία και τάξη».
ΠΗΓΗ:ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: