Παρασκευή 11 Ιουλίου 2008

ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΒΕΒΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ


Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα στα Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα ο Πρόεδρος του «Παγκόσμιου Συμβουλίου για την αποκατάσταση της Aγίας Σοφίας»
κ. Kρις Σπύρου.

Ο κ. Κρίς Σπύρου ανέγνωσε ο ίδιος την επιστολή που απεστάλη στον Τούρκο στον Τούρκο Πρωθυπουργό κ. Ταγίπ Ερντογάν, η οποία κοινοποιήθηκε ταυτόχρονα και στον Πάπα Βενέδικτο ΧVI, το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, κ. Μπαν Κι Μούν, και τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και προεδρεύοντα του Συμβουλίου της ΕΕ, Νικολά Σαρκοζί.

Στην επιστολή του, η οποία συνοδεύεται από πρόσφατο φωτογραφικό υλικό, ο κ. Σπύρου καλεί την τουρκική κυβέρνηση αλλά και τον Πρωθυπουργό προσωπικά, να λάβουν μέτρα ώστε "να τεθεί τέλος στις συνεχείς βεβηλώσεις της Aγίας Σοφίας, της Mητέρας Εκκλησίας της Xριστιανοσύνης, που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη".

Επίσης η επιστολή και τα φωτογραφικά ντοκουμέντα θα κοινοποιηθούν από αύριο σε διεθνείς οργανισμούς και ηγέτες κρατών και θρησκευτικών δογμάτων, καθώς και σε ευρύτατο κύκλο προσωπικοτήτων ανά τον κόσμο, στο πλαίσιο ευρύτερης ενημερωτικής εκστρατείας της διεθνούς κοινής γνώμης.

Στην επιστολή του ακόμη ο κ. Κρίς Σπύρου καλεί τον κ. Ερντογάν ως "πολιτικό ηγέτη και πιστό μουσουλμάνο, που γνωρίζει ότι ο ισλαμικός νόμος απαγορεύει την βίαιη κτήση και τη μετατροπή εκκλησιών σε τεμένη, όπως έγινε αρχικά με την Αγία Σοφία", να μεριμνήσει ώστε "να τερματιστούν οι βεβηλώσεις στη μητέρα εκκλησία της χριστιανοσύνης που πρέπει να αποτελεί αντικείμενο σεβασμού, να προστατεύεται και να διατηρείται".

Τέλος αναφέρει πως "Είναι ντροπή, για τον πολιτισμένο κόσμο του 2008, να έχει μετατραπεί η Αγία Σοφία σε καταφύγιο τρωκτικών, χώρο σίτισης και κατάλυμα για περιστέρια, σε εκθεσιακό χώρο φτηνής τέχνης και εμπορικών προϊόντων καθώς και σε χώρο συναθροίσεων, όπου σε καθημερινή βάση βασιλεύει η προκλητική και ασεβής συμπεριφορά των τουριστών".
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: