Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Η ΣΟΥΗΔΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

 ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΣΟΥΗΔΟΥΣ

αντιγράφω από ελευθεροτυπία:
Ικανοποίηση στις οργανώσεις των Ποντίων προκάλεσε η απόφαση του Κοινοβουλίου της Σουηδίας να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία της Τουρκίας σε βάρος του Ποντιακού Ελληνισμού.
Φωτογραφία αρχείου - κατάθεση στεφάνων Φωτογραφία αρχείου - κατάθεση στεφάνων "Η απόφαση του Σουηδικού Κοινοβουλίου υπέρ της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων, υπενθυμίζει για μια ακόμη φορά στην Τουρκία, ότι είναι αναγκαίο να συμφιλιωθεί με το ιστορικό της παρελθόν, να αναγνωρίσει τις Γενοκτονίες εναντίον των Ποντίων, Αρμενίων, Ασσυρίων κ.λ.π. ώστε να πορευθεί χωρίς τα βαρίδια του παρελθόντος στον σύγχρονο κόσμο και την μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια", επισημαίνει σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ).
Επίσης, σε συνεργασία με την σουηδική πρεσβεία, θα διοργανώσει προς τιμήν της Σουηδίας ειδική εκδήλωση.
"Ο ποντιακός Ελληνισμός χαιρετίζει με ιδιαίτερη ηθική ικανοποίηση τη γενναία απόφαση του Σουηδικού Κοινοβουλίου της 11.3.2010 να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής (Αρμενίων, Ασσυρίων και Ποντίων), που διαπράχθηκε από τους Νεότουρκους και το κεμαλικό καθεστώς. Εκφράζουμε την ευαρέσκειά μας προς τους βουλευτές του Σουηδικού Κοινοβουλίου που υπερψήφισαν την σχετική πρόταση, ιδιαίτερα δε προς τους Σοσιαλδημοκράτες και Οικολόγους που είχαν και την πρωτοβουλία της πρότασης», υπογραμμίζει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: