Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

1η Μαρτίου, ΧΩΡΙΣ ¨ΕΣΑΣ"

Σήμερα πρώτη Μαρτίου, το  κίνημα "1η Μαρτίου, χωρίς εμάς" το οποίο αποτελεί μια κίνηση – πρωτοβουλία των μεταναστών στην γαλλική κοινωνία ενάντια στον ρατσισμό και την ξενοφοβία, θα δράσει και εδώ στην Ελλάδα. Δηλαδή, οι αλλοδαποί που ζουν εν Ελλάδι, δε θα πάνε στις εργασίες τους(τουλάχιστον έτσι υποστηρίζει το κινημά τους) ώστε να αποδείξουν σε εμάς τους Έλληνες πως δε μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτούς. ***Εδώ γελάμε***

  Ο Νίκος Άγκο, δημοσιογράφος και μέλος της οργανωτικής επιτροπής στην Ελλάδα, τόνισε ότι ”….η λέξη μετανάστης, για κάποιους ανθρώπους, είναι βρισιά. Στην Ελλάδα ζούνε και εργάζονται περίπου 1,2 εκατ. νόμιμοι και μη νόμιμοι μετανάστες. Πολλοί θέλουν να εξαφανιστούμε. Την 1η Μαρτίου θα «εξαφανιστούμε». H 1η Μαρτίου θα είναι μία λευκή απεργία…..” Έτσι λοιπόν την 1η Μαρτίου θα οι πρόσφυγες στον ελλαδικό χώρο θα απέχουν από κάθε οικονομική δραστηριότητα μαζί με εκατομμύρια πολίτες σε όλη την ευρώπη. Ας σταθούμε δυναμικά αλληλέγγυοι στην κίνηση τους.»
 
  Όμως πολλοί, απ' όσα διαβάσατε ποαραπάνω , μπορεί να νομίζετε πώς για μία μέρα θα φύγουν οι αλλοδαποί από τη χώρα μας. Λάθος! Εδώ θα είναι και σήμερα (1η Μαρτίου), για να μας ομορφαίνουν και τις γειτονιές. Απλώς, δεν θα πάνε για μια μέρα στις εργασίες τους ώστε να μας αποδείζουν πως εμείς οι εκ γενετής Έλληνες, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα χωρίς αυτούς.

 Για φανταστείτε όμως… Τι θα γινόμασταν αλήθεια χωρίς όλους αυτούς; Η λάντζα της ελληνίδας νοικοκυράς θα γίνονταν βουνό… Οι ελιές θα σάπιζαν στα χωράφια της υπαίθρου… Δεν θα μπορούσαμε να χτίσουμε ούτε μια καλύβα μόνοι μας!Τα μικρά παιδιά θα έμεναν απροστάτευτα, αφού δεν θα υπήρχε καμιά αλλοδαπή να τα προσέξει! Οι Έλληνες δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτούς! Φυσικά παρόμοιες σκέψεις μόνο από ένα (άδειο) μυαλό ενός «αντιρατσιστή» θα μπορούσαν να βγουν.

 Και εγώ ρωτάω και ευελπιστώ. Γιατί , έτσι μόνο την 1η Μαρτίου και όχι κάθε μέρα του Χρόνου!
Και κάθε μέρα του χρόνου, ώστε να επιστρέψουν οι Έλληνες στις δουλειές τους που τους έχουν πάρει εδώ και χρόνια οι αλλοδαποί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: