Πέμπτη 10 Ιουλίου 2008


Ο Θ.Πάγκαλος, ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας εκπροσώπων της Δυτικοευρωπαϊκής Ένωσης από τη Γαλλία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη αστραπή στα Σκόπια..
Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι προφανώς θεώρησε έξυπνη ιδέα να θέσει θέμα μειονοτήτων στην Ελλάδα ενώπιων του Έλληνα πολιτικού,ο οποίος μάλιστα στα Σκόπια έχει και τη φήμη του"σκληροπυρηνικού πολιτικού" στα Εθνικά θέματα απ΄την περίοδο της θητείας του στο υπ.Εξωτερικών..
Στη συνέχεια ανέλαβε ο κ.Πάγκαλος..Οπως περιγράφεται στο δελτίο τύπου που εξέδωσε το γραφείο τύπου του
«οι διαφορές ήταν εμφανείς μεταξύ του μετριοπαθούς Τσερβένκοφσκι και του αδιάλλακτου Γκρούεφσκι. Αυτός όμως, που ξεπέρασε κάθε όριο ήταν ο Μιλόσοσκι» ο οποίος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι "οι Έλληνες πολιτικοί δημιουργούν προβλήματα εθνικισμού για να γλιτώσουν από τα σκάνδαλα"
και έθεσε θέμα τουρκικής, σλαβομακεδονικής και αλβανικής μειονότητας στην Ελλάδα!!».Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε τον υπουργό της ΠΓΔΜ ότι «συκοφαντεί την Ελλάδα για άσχετα θέματα με το αντικείμενο της διαπραγμάτευσης» ενώ απείλησε καθαρά και σε έντονο ύφος ότι
«αν παραμείνει υπουργός ο κύριος Μιλόσοσκι, θα έχουμε γενικευμένη κρίση με άδηλα αποτελέσματα»..

Δεν υπάρχουν σχόλια: